неделя, 29 юли 2018 г.

The Pool Book Tag

Наскоро Райс от Четат ли двама и Цвети Владимирова направиха този летен книжен таг - The Pool Book Tag. И аз бях тагната от Краси от Krasi's Bookish World да го направя. И няма как да пропусна такъв приятен летен книжен таг.
1. Студена вода - книга, в която си се "гмурнал" с нетърпение, но те е разочаровала.

Тук моето голямо разочарование се дължи на "Интервю с вампир" на Ан Райс. Тази книга ме вкара в такава депресия. Първите 50 страници започва увлекателно и след това всичко, което четеш са едни депресиращи размисли. Разбирам идеята на авторката, но уви това е един от малкото случаи, в които не мога да кажа, че книгата е по-добра от филма.
2. Още две дължини и излизам - книга, която не си могъл да оставиш преди да завършиш.
Тук ще се спра на една детска класика - "Матилда" на Роалд Дал. "Матилда" ме изкара от депресията, в която ме вкара "Интервю с вампир". Знам, че съм прекалено крайна, но наистина се чувствах така. Тази книжка трябва да присъства в библиотеката на всяко едно дете.
3. Хлор - книга, от която ти е "залютяло" на очите; разплакала те е или те е разтревожила.
"Няма да получите омразата ми" на Антоан Лейри. Макар и малка тази книга е много силна. Аз не мога да намеря подходящите думи, с които да я опиша, но може да прочетете едно ревю за нея в Книголандия.
4. Сам на шезлонга - книга, която не ти е харесала, но всички други харесват.
Без гузна съвест казвам "Петдесет нюанса сиво". Когато беше целият фурор покрай книгата, някоя и друга приятелка ми каза да не съм толкова скептична към книгата. Е, с право съм била скептично настроена - сюжет, герои, структура - всичко й куцачеше.
5. Водата е перфектна - книга, която препоръчваш на всички.
Може да ви изненадам, но няма да кажа Дюн на Франк Хърбърт. Изборът ми тук е поредицата "Аз обичам..." на Линдзи Келк. Знам, че се води чик-лит, но в един леко неприятен период от живота ми на мен ми подейства разтоварващо и забавно и затова бих я препоръчала на всичките си приятели и познати, вземайки под внимание колко натоварено е ежедневието им.
Обикновено оставям тага отворен, но този път ще тагна Рали от RoseRed's World Blog и Стефи от Stef's Library. И ако някой друг също има желание, нека направи тага!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар