четвъртък, 9 ноември 2017 г.

Четатон "Българските Книжни Дракони"

Четатонът "Българските Книжни Дракони" вече официално започна! Кари и аз разбира се си избрахме четива за всяка една категория.
1. Книга от автор, чийто роден език не е английският.
Имам голям избор тук, но аз се спрях на Хавра на Захари Карабашлиев, изд. Ciela. Книгата получи много добри отзиви, но аз проявих интерес към нея едва миналата седмица и реших да я включа в тази категория.
2. Книга, чието действие се развива по Коледа.
За съжаление в личната ми библиотека нямам голям избор на Коледна тематика, но успях да намеря Аз обичам Коледа от Линдзи Келк, изд. Harper Collins. Това е шестата книга от поредицата Аз обичам и е на английски. В България са издадени само първите четири книги - Аз обичам Ню Йорк, Аз обичам Лос Анджелис, Аз обичам Париж и Аз обичам Лас Вегас. Предполагам, че не е имало голямо търсене. Мислех да оставя тази книга за Декември, но е идеална за четатона.
3. Книга, чийто главен герой е по-млад от теб.
Понеже съм на 30 години изборът ми е голям, но се спрях на Момичето, което изпи луната от Кели Барнхил, изд. Orange Books. Книгата беше част от BOPS за месец Октомври. А и има малък дракон в историята.
4. Книга посветена на писането или чийто главен герой е писател (новелист, комикс артист, поет и т.н.)
Не ми беше лесно и тук, защото имам автобиографии на артисти, писатели и всякакви други творци, но не и книги посветени на писането. Но тогава се сетих, че може да имам нещо в електронната си библиотека и открих Фенка на Рейнбоу Роуъл. Беше препоръчана като един от изборите за тази категория в дискусията за четатона (за пореден път съм много благодарна на големия ми братовчед, че преди години ми подари Kindle). И така тази книга е последната в списъка.
В следващите 8 дни се надявам да прочета и четирите книги.

Няма коментари:

Публикуване на коментар