вторник, 28 март 2017 г.

Всичко, всичко на Никола Юн ревю

Всичко, всичко разказва историята на Мади, 18-годишно момиче, което страда от тежко имунно заболяване. Поради здравословното си състояние Мади не може да напуска дома си и живее изолирана от външния свят. В един момент в квартала им се нанасят нови съседи и животът на Мади се променя тотално. Появява се ново запознанство, ново приятелство и най-вече Мади за първи път започва да иска повече от живота.
Корица: Мека (тази корица е много подвеждаща, а е и оригинална)
Брой страници: 320 (с благодарностите)
Автор: Никола Юн
Жанр: Young Adult (младежка литература да си го кажа на български)
Изд. Ибис (за уточнение Ибис Teen).
Всичко, всичко получи толкова много положителни рецензии, а сега предстои и излизането на филма на голям екран през месец Май. Мисля, че това беше онази необходима за мен подкана вече да седна и да я прочета тази книга.
Книгата се чете изключително бързо и съм убедена, че ако не трябваше да се справям с ежедневните си задачи като работа, тренировки, домакински задачи и разбира се Сара, щях да я прочета за по-малко от ден. По принцип на мен лично не ми допада историята да се разказва от първо лице ед.ч., но тук това се оказа един много добър подход от страна на авторката. Може би това беше и една от причините през повечето време докато четях книгата, усмивката да не слиза от лицето ми. Не че не ми се е случвало и преди, но в тази история... Изпълваше ме едно мило усещане, докато четях мислите на Мади или разговорите между нея и Оли.
Много ми допадна и речникът на главната героиня. Нямам предвид начина й на изразяване. Това е може би малка подсказка за книгата, но просто трябва да я споделя. Някои от главите представляват просто определени думи и как Мади ги възприема за нея лично.
Историята тече гладко. В един момент не очакваш нищо прекалено изненадващо, но в следващия момент разбираш, че си бил в заблуждение. Ще си го кажа с бургаския диалект. В един момент просто всичко е ВЪЙ!
Ако сте сред почитателите на Джон Грийн тази книга ще ви хареса. Само че не очаквайте нещо от сорта на Вината в нашите звезди. По мое мнение Всичко, всичко е много по-добра. Това е една история за първата любов, за желанието за повече и разбира се за откриването на нови неща за самия себе си благодарение точно на тази първа любов.
Дадох на Всичко, всичко 4 от 5 звезди в Goodreads. Както споменах, не обичам главните герои да влизат в ролята на разказвачи.
В заключение: Препоръчвам Всичко, всичко на всеки, който търси нещо, което определено ще постави усмивка на лицето му. При мен Никола Юн определено успя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар